Symboliika

Lippu

Hervannan Hukkien lippu on naulattu 23.4.1981 ja otettiin käyttöön ensi kertaa vuonna 1982. Lipun suunnitteli Helena Kallasoja.

Lippua kuvaillaan näin lippukuntalehti Hukkiksessa 2/1989:

”Kuvassa on susihukkien päitä. Kuten näkyy, siinä on viisi paria korvia = lauma, jota me johdamme. Korvat ovat myös liekkejä, joita palaa jokaisen pienen ja isommankin partiolaisen rinnassa, intoa ja halua toimia ja tehdä jotakin. Liekit sammuvat, jollei toimintaa ole (tässä haaste johtajille).

Värit ovat Suomen sininen ja valkoinen. Puhdas ja selkeä väriyhdistelmä. Puhdas ja selkeä voisi mielemmekin olla.

Lippukunnan symbolissa voi nähdä myös kaksi ihmistä (pystyviivat), joita yhteinen harrastus (pokkiviiva) päämäärineen yhdistää.

H-kirjain voi merkitä myös Herraa, – tämä tuo lippukunnalle syvyyttä. Partiotyö tarvitsee Jumalalta voimaa (ko H-kirjain ikäänkuin säteilee jokapuolelle sitä voimaa) ja rakkautta (sydämiähän kuvassa on vaikka miten).”

Huivi ja huivimerkki

Lippukunnalla on käytössä sininen partiohuivi, jonka kulmaan ommellaan lippukunnan huivimerkki. Huivimerkki on nelikulmainen, merkki ommellaan alakulma huivin kulmaan kiinni niin, että kuvio muodostaa H-kirjaimen.

Lippukunnan värit suomenlipun sininen ja valkoinen näkyvät myös huivimerkissä. Huivimerkin pohjaväri on sininen, kaksoisristikuvio valkoinen. Huivimerkin reunat ovat niinikään valkoiset.

Kaksoisristikuvio muistutta H-kirjainta. Merkityksenä tällä on sanottu olevan Hervanta tai Herra. Kuviossa voi myös nähdä kaksi ihmistä joita yhteinen harrastus yhdistää, tai kaksi ihmistä jotka kantavat kolmatta. Ristin päät muistuttavat hukkien korvia; tai sydämiä tai jopa liekkejä – palakoon partioaatteen tuli sydämissämme aina.

Huuto

Lippukuntahuuto syntyi erään lippukunnan partioperheen kehittelemänä, automatkalla kotiin toisen lippukunnan vuosijuhlasta.

Hukka hiipii hämärässä

Kutsuhuuto tulee tässä

Ympärilleen katselee

Kuuta kohti ulvaisee

He He HeHu

Ansiomerkit

Lippukunnan omia ansiomerkkejä on jaettu vuodesta 1992. Ansiomerkit otettiin käyttöön lippukunnan 15. toimintavuoden kunniaksi. Ansiomerkkejä on kolme: pronssinen, hopeinen ja kultainen.